Przypadkowe odkrycia bywają najlepsze. Tak jak ta owsianka. Została mi owsianka po Młodym, a w lodówce jagody. Niebo w gębie. Nie wiem nawet czy traktować ją jako śniadanie czy deser;-) Skorzystajcie koniecznie z przepisu w sezonie jagodowym.
Składniki na 1 (małą porcję)
300 ml mleka
1 czubata łyżka płatków owsianych
1 łyżeczka miodu
garść jagód
morela
Jak to zrobić?
- Ugotuj płatki w mleku (można wcześniej namoczyć, ewentualnie dłużej gotować, uważając by się nie przypaliły).
- Dodaj jagody i miód, zblenduj blenderem.
- Dodaj pokrojoną morelę.
Random discoveries are the best. I had some left porridge which my son refused to eat and some berries in a fridge. And I decided not to waiste it. I do not know whether this is really for breakfast as it tates rather like a dessert:-) Just try at least once this summer.
Ingredients:
300 ml milk
1 tablespoon porridge oats
1 teaspoon honey
Feastful berries
1 apricot
Method:
- Cook oatmeals in milk (you can soak them earlier or cook just longer).
- Add berries and honey.
- Mix everything with a blender.
- Serve with a cut appricot.
It looks very good! Thank you so much for sharing. :)
OdpowiedzUsuńThat's very nice. My favorite too!
OdpowiedzUsuńSo healthy and yummy!
OdpowiedzUsuńMniam uwielbiam owsianki na śniadanie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię owsianki, a takie ze świeżymi owocami to już w ogóle rewelacja! Twoja wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńIdealne na śniadanie lub deserek :) uwielbiam takie połączenia :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsiankę z owocami:)
OdpowiedzUsuńŚniadanie mistrzów:)
OdpowiedzUsuńowsianki jadam często, ale jagód jeszcze nie łączyłam z morelami, spróbuję :)
OdpowiedzUsuńŚniadanie królów :)
OdpowiedzUsuńSuper śniadanie:)
OdpowiedzUsuńThat's a great idea! Love it!
OdpowiedzUsuńBrzmi wspaniale! Mam jagody w lodówce i płatki też, tylko moreli nie mam ale i tak zrobię bez niej jutro na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńjak zwykle owsianek nie lubię ta wygląda super;D
OdpowiedzUsuńDobra owsianka nie jest zła, a wręcz wskazana :) Milego dnia :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsiankę. Robię ja prawie codziennie, ale nie gotuję. Smacznie i zdrowo. Serdecznie Cię pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJakie przpyszne sniadanko.Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńI haven't had porridge in a while ! Though it's too hot in this side of the world right now , I wouldn't mind your porridge as it looks refreshing and certainly delicious !
OdpowiedzUsuńSzybko i zdrowo tak jak lubię 😂
OdpowiedzUsuńUwielbiam owsianki, a ze obecnie panuje jagodowy sezon to z checia wyprobuje przepis ;)
OdpowiedzUsuńTaka letnia owsianka jest pyszna, bardzo mamy na nią ochotę :)
OdpowiedzUsuń