wtorek, 1 maja 2012

Majowa sałatka śniadaniowa/May breakfast salad

Mam nadzieję, że korzystacie z upalnej pogodyJ Osobiście wyglądam już jak po tygodniowym urlopie w Egipcie, a przecież wczoraj jeszcze musiałam być w pracy…Aby skrócić czas spędzany w kuchni i jak najpełniej wykorzystać aurę, polecam prostą sałatkę, świetną na wiosenne śniadanie. Najwyższa pora przestawić się na to, co daje nam ta pora roku – świeży nabiał, coraz więcej warzyw, które nie leżały całej zimy w jakiś magazynach. A i kilo, dwa przydałoby się zrzucić przed wskoczeniem w bikiniJ Porzucam na jakiś czas ciężkie i aromatyczne gulasze, wielkie porcję mięsa i przestawiam się na lżejsze zakąskiJ

Składniki:

30 dag białego twarogu
4 jajka ugotowane na twardo
Średnia cebula
Papryka konserwowa
Szczypiorek
Ok. 5 łyżek śmietany
2 łyżeczki musztardy
Sól & pieprz


Jak to zrobić?

  1. Rozdrobnić twaróg, dodać posiekane pozostałe składniki, doprawić śmietaną i musztardą.
  2. Dodać sól i pieprz do smaku.
  3. Podawać z pieczywem.

Zamiast oceny:

Wczoraj zaszalałam i kupiłam 2 nowe książki – o jagnięcinie, tłumaczenie z rosyjskiego oraz o sztuce carvingu. Chyba muszę wypróbować w najbliższym czasie obie.


I hope that you are all enjoying warm weather now. In Poland it’s app. 30 degrees, I am finally satisfied – I look like after holidays in Egypt and yesterday I was still workingJ In order to spend as little time as possible in the kitchen and spend time outside the house, I would like to recommend a simple salad, perfect for a spring breakfast. It’s the greatest time to use the seasonal products – fresh diary, more and more vegetables that have not spent all winter in some stores. Besides it would be nice to spend 1-2 kilos before bikini seasonJ I am forgetting for some time all the goulash, huge meat portions and start preparing lighter foodJ

Ingredients:

300 grams of white cottage cheese
4 hard boiled eggs
Medium size onion
Pickled red pepper
Chive
5 spoons of cream
2 teaspoons of mustard
Salt & pepper

How to make it?

  1. Crumble the cottage cheese, add all other chopped ingredients. Add cream and mustard, mix well.
  2. Season with salt and pepper.
  3. Serve with bread.  


Instead of our opinion

Yesterday I bought 2 new books – about lamb and about art of carving. I can’t wait to try out both.

9 komentarzy:

  1. This sounds fantastic, Ola. Very fresh and a nice summer salad. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. what a delicious salad...this is definitely a must try !!!!!!!!

    http://www.onlyfishrecipes.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Warm days arrived here too! With such a weather who has the mood for cooking the salad sounds like the perfect idea!

    OdpowiedzUsuń
  4. This looks appetizing ! I make nearly the same version from time to time as a sandwich filling , too !

    OdpowiedzUsuń
  5. What a beautiful looking, innovative breakfast...Yum!

    OdpowiedzUsuń
  6. What a beautiful looking, innovative breakfast...Yum!

    OdpowiedzUsuń
  7. That's quite a hearty breakfast salad. I think I would enjoy this delicious salad for lunch!

    OdpowiedzUsuń