sobota, 4 stycznia 2020

Pasta jajeczna z tuńczkykiem/Egg spread with tuna


 

 
Witam po dłuższej przerwie. Dziś mam propozycję śniadaniową. Wersja zaczerpnięta z "Pyszne 25" Anny Starmach. Nie za wiele spodziewałam się po tych publikacjach, ale wpadły mi przypadkowo 2 książki z tej serii i przepisy są całkiem ciekawe i co ważne, wykonalne. Pasta w smaku delikatna i kremowa.

 
Składniki:

 
4 jajka ugotowane na twardo, drobno posiekane
puszka tuńczyka w sosie własnym
200 gram białego sera
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
posiekany szczypiorek
Sól i pieprz

 
Jak to zrobić?
  1. Rozgnieść widelcem biały ser z tuńczykiem, dodać jajka i pozostałe składniki.
  2. Doprawić solą i pieprzem.

 
Welcome after a long break. Today a nice breakfast bread spread. Creamy and delicate.

Ingredients:

4 hard boiled eggs, chopped
200 grams cottage cheese
1 tuna can
chives, chopped
2 tbsp mayonnaise
2 tbsp natural yoghurt
salt&pepper

Method:

Mash the ingredients with a fork. Season with salt and peper.

 


7 komentarzy:

  1. Uwielbiam pastę jajeczną domowej roboty :)

    OdpowiedzUsuń
  2. This will be great as sandwich filling. Happy 2020!

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię taką pastę, pycha☺ Dziękuję za subskrypcję mojego kanału ☺☺

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasta domowa zawsze smakuje najlepiej, z tuńczykiem chętnie przygotuję :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie pasty do chleba, najlepiej takiego świeżo upieczonego :D

    OdpowiedzUsuń