Witam po dłuższej przerwie. Dziś mam propozycję śniadaniową. Wersja zaczerpnięta z "Pyszne 25" Anny Starmach. Nie za wiele spodziewałam się po tych publikacjach, ale wpadły mi przypadkowo 2 książki z tej serii i przepisy są całkiem ciekawe i co ważne, wykonalne. Pasta w smaku delikatna i kremowa.
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo, drobno posiekane
puszka tuńczyka w sosie własnym
200 gram białego sera
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
posiekany szczypiorek
Sól i pieprz
Jak to zrobić?
- Rozgnieść widelcem biały ser z tuńczykiem, dodać jajka i pozostałe składniki.
- Doprawić solą i pieprzem.
Welcome after a long break. Today a nice breakfast bread spread. Creamy and delicate.
Ingredients:
4 hard boiled eggs, chopped
200 grams cottage cheese
1 tuna can
chives, chopped
2 tbsp mayonnaise
2 tbsp natural yoghurt
salt&pepper
Method:
Mash the ingredients with a fork. Season with salt and peper.
Uwielbiam pastę jajeczną domowej roboty :)
OdpowiedzUsuńThis will be great as sandwich filling. Happy 2020!
OdpowiedzUsuńuwielbiam i często robię;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką pastę, pycha☺ Dziękuję za subskrypcję mojego kanału ☺☺
OdpowiedzUsuńPasta domowa zawsze smakuje najlepiej, z tuńczykiem chętnie przygotuję :)
OdpowiedzUsuńdziś sobie zrobię;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty do chleba, najlepiej takiego świeżo upieczonego :D
OdpowiedzUsuń