piątek, 9 listopada 2012

Sernik z dyni/Pumpkin cheesecake


Dziś bardzo krótko, chciałabym tylko polecić przepis na bardzo dobry dyniowy sernik z polewą karmelową (kliknij tutaj). Palce lizać! Pominęłam tylko warstwę z dżemem pomarańczowym, gdyż a) co za dużo to niezdrowo b) akurat nie miałam takowego:) Od siebie dodam tylko, że puree z dyni robi się niezwykle łatwo, dynię kroi się na części, zostawia skórkę ale wydrąża część z pestkami, piecze w 180 stopniach pod przekryciem przez półtorej godziny, potem obiera i miksuje blenderem. Przepraszam za zdjęcia, ale ostatnio u nas w domu ciemno jak w rodzinnym grobowcu…


Today a very short post, I would like just to recommend this recipe for pumpkin cheesecake (click here). Delicious! I just skipped the orange jam layer as a) this would be too much in my opinion b) I didn’t have such:) I would like to add the pumpkin puree is easy to do – you just cut the pumpkin into pieces, remove the part with seeds, bake 1 and a half hour in 180 Celsius degrees, then mix the pulp with a blender. Sorry for the pictures but lately it’s been so dark… 

15 komentarzy:

  1. O proszę już 2 sernik z dyni dzisiaj:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Hi Ola, your pumpkin cheesecake very delicious. The texture look so good.

    Have a nice week ahead.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ola , your pumpkin cheesecake has the smoothest texture and certainly looks very enticing ! Very delicious !

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglada bosko! Mam dynie, chyba sie skusze.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszności!
    Kiedy upiekłam swój pierwszy dyniowy,jeszcze nie były popularne i wiele osób podchodziło do niego z niedowierzaniem.
    A teraz proszę,sernik dyniowy to tu, to tam.

    OdpowiedzUsuń
  6. I've always wanted to make a pumpkin cheesecake...and one with caramel sauce is even more enticing! Beautiful!

    OdpowiedzUsuń
  7. Ola, the cheesecake looks very delicious!

    OdpowiedzUsuń
  8. polecam też ten sernik z dyni:
    http://lakomymokiem.blogspot.com/2012/03/delikatny-serniczekdelicate-cheesecake.html
    jest delikatniejszy, ten dzisiejszy jest bardziej sycący, myślę, że przez karmel

    OdpowiedzUsuń
  9. Oh, yum!!! I have never thought of pumpkin cheesecake before! I love orange puree, jam etc so I would definitely add it.

    OdpowiedzUsuń
  10. Olu, jako wielbicielka serników - Twojemu mówię TAK! Jaki piękny kawałek! ;)

    OdpowiedzUsuń